De Vinkjes

Opgelet: Nieuw adres

 

NIEUWE BUITEN 1

2990 WUUSTWEZEL

 

Ingang in het parkje.

Missie

 

"Daltononderwijs is iedere leerling gegund"

 

Daltononderwijs staat voor een brede vorming (zowel cognitief, cultureel, sportief en sociaal-emotioneel) die bijdraagt aan een sterke persoonsontwikkeling.

 

Daltononderwijs is adaptief onderwijs dat leerlingen past en uitnodigt om op basis van (zelf)vertrouwen uitdagingen aan te gaan om zich verder te ontwikkelen.

 

Het kritisch onderzoekend benaderen van moderne ontwikkelingen en inzichten is op een daltonschool vanzelfsprekend. Daarmee gaat het daltononderwijs voortdurend met zijn tijd mee, zonder de doelmatigheid van onderwijs en de inbreng van een ondernemende leerling uit het oog te verliezen.

 

 

Visie

 

"De opbrengst, dat ben ik"

 

Het daltononderwijs geeft inhoud aan een brede vorming waarbij intellectuele- en creatieve groei in evenwicht zijn met sociale en persoonlijke groei. Een leerling wordt uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen.

 

Het daltononderwijs biedt daartoe een leef- en leeromgeving waar leerlingen worden uitgedaagd zich te ontwikkelen tot mensen zonder vrees met een kritische en democratische grondhouding.

 

Het daltononderwijs wil een wezenlijke bijdrage leveren aan haar leerlingen om hen in staat te stellen te kunnen functioneren in een complexe samenleving door ondernemend en zelfverantwoordelijk te zijn in het leven, in het werken en in het samenleven.

 

Doel

 

"The fearless human being"

 

Het daltononderwijs stelt zich ten doel om het onderwijs efficiƫnter in te richten door de kerndoelen met betrekking tot de leerinhouden van het onderwijs af te stemmen op de behoeften, interesses en competenties van leerlingen.

 

Een daltonleerkracht leidt dit leerproces waar het nodig is en begeleidt het waar dat kan. Hij of zij stelt zich ten doel om het zelf werken en het met elkaar werken van leerlingen in een veilig pedagogisch klimaat te bevorderen door hen daartoe de ruimte te geven.

 

Een daltonleerling stelt zich ten doel om op een ondernemende en onbevreesde wijze zich kennis en vaardigheden eigen te maken.

Bekijk de presentatie om een concreet beeld te krijgen van de werkwijze

Fluofeest: Iedereen mocht zo fluo mogelijk naar school komen. We kozen een miss en mister Fluo en maakten er een leuk feest van!

Veiligheid ten top in Daltonschool De Vinkjes!

Officiƫle opening van de nieuwe klas: NESTJE 2.

Een eerste ontdekking voor onze kleuters. De muren zijn nog wat kaal, maar daar zal snel verandering in komen!

Veel plezier in deze klas bij juf Fie!

Zintuigentocht in het Rivierenhof: Horen, proeven, ruiken, voelen en kijken in de natuur. We leerden elkaar vertrouwen in een mooie omgeving!

 

De kleuters van nestje 2 rollebollen een hele middag! Bewegen is gezond en met dit leuke materiaal is het zeer uitdagend!

Lana en Lex werden een jaartje ouder en trakteerden op wat lekkers.

fiets wash

Brandweer op bezoek in onze school

Wij namen afscheid van onze buschauffeur Ivo. Hij kan nu genieten van z'n welverdiend pensioen. Bedankt voor de veilige ritten Ivo.

Het vierde en vijfde leerjaar bezocht de kinderboerderij in het Rivierenhof te Deurne. Daar leerden ze brood bakken. Ze weten nu hoe een graanplant eruit ziet en hoe men door de tijd de granen moesten pletten om de bloem eruit te krijgen. Het spelen op de hooizolder was een extraatje ;-)

Verkeerseducatie met de fiets: Over een smalle strook rijden, nabootsing van klinkers, over een brug rijden, slalommen en kijken over de linker schouder.

Bedankt politie!

Lekker pannenkoekjes bakken tijdens onze les Godsdienst

Carnaval in de school en een parade door Wuustwezel.

Onze leerlingen maakten hun eigen kaas in het rivierenhof. Lekker!!!

Leren over de moestuin in het rivierenhof

Lees ook het krantenartikel van 1 juli 2017

WUUSTWEZEL 01/07/2017 - 07u13

 

Achter D'Hoven wordt Daltonschool De Vinkjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Directrice Rebecca Bosman (links), juffen en leerlingen kijken al uit naar de nieuwe koers die de school gaat varen. - Foto Laenen

 

 

De laatste schooldag voor de leerlingen, hun ouders en de leerkrachten en directie van basisschool Achter d'Hoven was een speciale. Want vanaf 1 september bestaat de school niet meer onder de huidige naam. Vanaf 1 september zal de school de naam Daltonschool De Vinkjes heten. "We gaan inderdaad een beetje een andere koers varen", zegt directrice Rebecca Bosman. "Het eerste jaar zal nog wel een overgangsjaar worden, want we moeten ons personeel nog bijscholen. Bij het daltononderwijs ligt de nadruk vooral op zelfstandigheid, samenwerking en verantwoordelijkheid."

 

Het adres van de school zal ook veranderen. Nu is dat Hagelkruis, maar dat wordt dus Nieuwe Buiten 1. Die verandering heeft alles te maken met het grote project Achter d'Hoven dat volop in opbouw is. (VTT)

 

 

Over

 

 

Welkom in de vinkjes-'tscholeke

een school waar kinderen kunnen groeien in een groene omgeving.

Contact

 

Kleuterschool 't Scholeke

Helpt Elkanderstraat 35

2990 Gooreind

03 663 19 51

 

 

 

Daltonschool De Vinkjes

Nieuwe Buiten 1

2990 Wuustwezel

03 669 63 61

Copyright @ All Rights Reserved

In samenwerking met